Urbanització del carrer de la Lluna

Urbanització del carrer de la Lluna

Urbanització del carrer de la Lluna

IMG_9307

Una obra necessària i llargament esperada

Al Ple del passat mes de maig es va aprovar, per unanimitat, la modificació del planejament urbanístic del sector conegut com a Balcó de l’Ermita, que inclou des de l’Illa Esportiva fins a l’escola Benviure.

És el primer pas per a poder urbanitzar el carrer de la Lluna, una obra que es demanava des de feia molts anys, i que Alternativa per Castellbisbal ha entomat per fer-la realitat.
A finals de l’any passat ja es van fer unes reunions  amb els veïns i els grups polítics per presentar el nou projecte. Aquest millora considerablement el que ja s’havia presentat al 2012, i que no va poder tirar endavant, reduint considerablement els imports que hauran de pagar els propietaris de terrenys i habitatges de la zona.

A la tercera va la vençuda

Aquest projecte es va portar als Plens del mes de febrer i març, però aleshores no es va aconseguir la majoria absoluta que requeria. Ha calgut presentar-lo un tercer cop perquè finalment tots els partits polítics hi donin el seu suport. L’alcalde, Joan Playà, va agrair el vot favorable de tots els regidors perquè permet «desencallar la urbanització d’aquest sector que està pendent de de fa molts anys».

A hores d’ara, ja s’ha demanat a l’AMB que inicïi els projectes de reparcel·lació i d’urbanització que descriuran, amb detall, les obres que cal fer i el seu pressupost. Per a la realització d’aquestes obres, es compta amb la col·laboració de l’AMB, que fa tots els projectes sense cost per a l’Ajuntament, i també amb la Diputació de Barcelona, que ha concedit una subvenció de 600.000 euros per a les obres d’urbanització.

Valor afegit

La millora en el projecte inicialment presentat per l’AMB al 2012, i que no va prosperar, no va caure del cel. La reducció del cost de les obres per als veïns i veïnes afectats ha estat conseqüència de la visió del nostre regidor d’obres, Salvador Segura. Una vegada més es comprova la utilitat de tenir al capdavant de l’Ajuntament un bon equip de professionals, de gent preparada i qualificada que posen tot el seu coneixement i experiència al servei de tota la comunitat.

Aquesta capacitat individual, juntament amb la vocació de servei que sempre hem tingut tots els membres d’Alternativa es demostra com una garantia d’èxit en tots aquells projectes que impulsem. La història de Castellbisbal n’està plena d’exemples. L’edifici dels Costals, el Pavelló de l’illa esportiva, l’edifici de Can Margarit, l’Escola de Música, el Serral, L’escola Bressol La Caseta,  el CAP, la rehabilitació de la Torre Fossada, la Deixalleria, el Punt Verd, el Centre d’Acollida d’Animals, la majoria de parcs i jardins del municipi etc. etc…