Un Sant Jordi diferent!

Un Sant Jordi diferent!

Un Sant Jordi diferent!

SGRJ9844

La regidoria de Cultura ha volgut mantenir l’esperit de Sant Jordi tot aprofitant les noves tecnologies.

L’any 2020 serà difícil d’oblidar. Ha alterat tota la nostra vida, i fins i tot festes tan emblemàtiques com la de Sant Jordi. Certament, aquest any la Diada de la Rosa i el Llibre es recordarà pel confinament, pels carrers buits, sense parades. Però potser també per una manera diferent de celebrar-ho, amb una participació comunitària, des dels balcons de casa i online.

Sant Jordi no es podia deixar de celebrar, i per això es van organitzar tota una sèrie d’activitats culturals que han posat les persones  al centre de la festa.  Amb la iniciativa, per exemple, de Sant Jordi als Balcons, que ha portat a moltes veïnes i veïns a decorar balcons i finestres. O la proposta interactiva de recitar poemes i escrits i compartir-los a #Castellbisbalrecita, cosa que ens ha permés veure’ns les cares i transmetre’ns a través de la poesía missatges d’esperança, solidaritat i lluita.

Els infants han pogut conectar-se i escoltar contes i llegendes, com la de Sant Jordi, gràcies a La Caseta. Professors i alumnes de l’Escola Municipal de Música també han posat el seu granet de sorra, interpretant l’Himne de l’Alegria de Beethoven i l’Hallelujah de Leonard Cohen, tots ells des dels seus balcons, terrasses i finestres.

El Museu de la Pagesia va organitzà també diversos tallers així com l’espectacle d’humor interactiu “El dit a la Llaga” que es va emetre en directe.

Vídeo-literari

Per tal de promocionar la tradició de la festa del llibre, la Regidoria de Cultura va convidar a tothom a crear un vídeo-literari amb un recital d’un minut de durada màxim  amb el fragment d’un llibre o d’un poema.

Ha estat, en definitiva, un bon preàmbul per un Sant Jordi que, si tot va bé, tornarem a celebrar el 23 de juliol, amb carrers plens de gom a gom.

 

Altres Noticies en temps del Covid-19

Secció dedicada al Coronavirus amb informació permanenment actualitzada.

La Biblioteca s’adapta a la situació actual i ofereix clubs de lectura virtuals i préstecs en línia

L’Ajuntament publica la Guia de serveis a les persones per al temps del confinament

L’Ajuntament s’adapta al confinament per fer front a la crisi del coronavirus

 

 

PPLK4347 IMG-9521

PPPH1156  HEVM5526