S’adjudica l’estudi constructiu i econòmic del centre de serveis per a la gent gran

S’adjudica l’estudi constructiu i econòmic del centre de serveis per a la gent gran

S’adjudica l’estudi constructiu i econòmic del centre de serveis per a la gent gran

El futur equipament podria oferir fins a 80 places residencials, un nou centre de dia i serveis assistencials, sanitaris i de menjador social.

L’Ajuntament acaba d’adjudicar la redacció del segon estudi previ del futur equipament de la gent gran, imprescindible abans de confeccionar el projecte constructiu del nou centre de serveis. El treball, assignat a l’empresa SUMAR per un import de 16.637,50 euros, ha de proporcionar un pla funcional i de gestió dels serveis, així com una proposta constructiva i econòmica.  L’estudi també analitzarà diferents espais del nucli urbà on poder construir el nou equipament, que preveu la possibilitat d’oferir fins a 80 places residencials, un nou centre de dia i serveis assistencials, sanitaris i de menjador social, a més d’habitatges tutelats per a gent gran.

Necessitats del futur equipament

Aquestes necessitats del futur equipament són el resultat del primer estudi, que  s’ha lliurat a l’Ajuntament no fa gaire,  on es fa una anàlisi sociodemogràfica del territori, amb entrevistes a més de 90 persones, entre les quals hi havia gent gran del poble, els seus familiars, l’entitat de la Gent Gran i experts que treballen amb els col·lectius que, en el futur, poden ser usuaris del centre.

Segons aquest primer informe, que inclou les expectatives i preferències d’aquests col·lectius, el nou equipament per a la gent gran del poble hauria de disposar d’una residència assistida, centre de dia i habitatges tutelats”, assenyala l’alcalde, Joan Playà, que destaca que “d’aquí a tres mesos, aproximadament, quan disposem dels resultats del segon estudi que acabem d’adjudicar, amb el màxim consens municipal haurem de decidir la ubicació més adient per a la construcció del nou equipament, que per a nosaltres és prioritari que es pugui fer dins del nucli urbà”. En aquest sentit, Playà assegura que “des del consistori s’estan analitzant diferents possibles indrets i que un cop decidida la ubicació ja es podrà encarregar la redacció dels projectes constructius”.

Implicació municipal

A principis de 2018 l’actual equip de govern va iniciar els treballs per fer realitat el nou equipament d’atenció a les persones grans del municipi. Des del primer moment, el procés s’ha obert a la participació de tots els grups polítics del consistori, que s’han implicat en la iniciativa: “Es tracta d’un projecte de poble a llarg termini, que es desenvoluparà en més d’un mandat, i confiem en la implicació de les diferents forces polítiques per fer-lo possible”, recorda l’alcalde, Joan Playà.