Parlem d’Obres i Patrimoni

Parlem d’Obres i Patrimoni

Parlem d’Obres i Patrimoni

Durant aquests quatre anys de govern d’Alternativa per Castellbisbal s’ha posat fil a l’agulla d’una assignatura pendent durant molts anys, el manteniment dels edificis públics. Una feina ingent i que comporta una gran despesa, però que sovint no es veu, i per això es deixa de banda per molts governs. Aquesta tasca s’ha compaginat amb el treball en clau de futur per tal de dotar el poble amb les millores que molta població demana i que son claus per al millor funcionament del poble.

IMG_1264

De tota la feina realitzada durant aquest mandat voldríem destacar:

  • Manteniment i millora d’edificis: Substitució de la impermeabilització de l’Illa esportiva i algunes claraboies per arranjar les goteres. Substitució i millora de la coberta de l’Ajuntament i Sala d’Actes per arranjar les goteres. Arranjament dels vestidors de l’Illa Esportiva i substitució i millora dels sistemes de calefacció i condicionament de l’aigua. A l’escola Els Arenys i a Les Vinyes s’han construït pèrgoles als patis per garantir zones d’ombra, al Benviure s’ha repintat i adequat l’espai d’ombra existent i al Montserrat per primera vegada s’ha repintat i netejat tota l’estructura de la pèrgola afegint una xarxa anticoloms i nius per tal de minimitzar i optimitzar el seu manteniment en el temps. A més, l’Ajuntament ha aconseguit que la Diputació de Barcelona elabori un Pla de Manteniment Integral per cadascun dels edificis i equipaments municipals.

  • Noves dotacions: S’ha redactat i aprovat un avantprojecte per el nou Ateneu d’entitats a Castellbisbal rehabilitant, millorant i unint en un sol àmbit l’edifici del c/ Sant Marc amb els locals i pisos propietat de l’Ajuntament del c/ Sant Joan.

  • Conservació dels Edificis Històrics: Substitució de la coberta del Museu de la Pagesia, la consolidació per fases de l’ermita de Sant Joan de Benviure, i datació i informació arqueològica del monument. Aprovació i millora del Projecte de Consolidació i Impermeabilització de Can Pedrerol i execució de les obres amb implementació de nous recorreguts i espais.

  • Habitatge: Durant el primer any de legislatura es va modificar i aprovar per unanimitat el Pla Local d’Habitatge. A hores d’ara s’ha incrementat l’atenció al públic del Servei Local d’Habitatge. També s’ha encarregat segons directrius del PLH els estudis de viabilitat de diverses Àrees d‘Actuació Urbanística del terme municipal. S’ha habilitat una partida de 1M€ destinada a la creació d’habitatge de caràcter social.

  • Espais urbans i vialitat: S’han millorat les explanades del costat de l’Ajuntament regularitzant pendents i accessos i col·locant-hi il·luminació sostenible amb fanals d’energia solar. S’ha col·locat una zona d’ombra definitiva a la zona de jocs de la Plaça Folch i Torres. En la Cruïlla de la carretera i carrer Estació s’ha millorat la seguretat viaria modificant la cruïlla amb un nou carril d’acceleració i frenada i col·locació de il·luminació sostenible amb fanals d’energia solar. S’ha afegit il·luminació a diversos passatges de Can Santeugini i s’ha millorat també la il·luminació del Parc de l’Ermita, de l’aparcament de l’Illa Esportiva (23.934 €) i de la zona residencial de Can Campanyà. Hem reurbanitzat els carrers d’Orient, Miquel Blanc, Sant Marc i la Plaça del Joc. Hem activat la urbanització del carrer de La Lluna després que la Generalitat ha aprovat la modificació del POUM proposada per l’Ajuntament i hem aconseguit una subvenció de la Diputació de 600.000€ per a les obres d’urbanització d’aquest carrer i el seu entorn. S’ha redactat i aprovat el projecte del Skatepark amb la participació dels usuaris i ja se n’ha licitat la seva construcció que començarà a la primavera. Cada any de mandat s’ha dut a terme la campanya de millora i manteniment d’asfaltatge tant al Nucli Urbà com a les urbanitzacions i aquest any s’ha estès als Polígons Industrials. Per primera vegada s’encetat una campanya nova similar a l’asfaltatge però per les voreres que anomenem Pla de Voreres amb una inversió inicial de uns 275.000€.

  • Infraestructures: S’ha finalitzat la Xarxa de sanejament del sector Nord de la Urbanització de Can Costa. S’ha promogut i aprovat un projecte conjunt que està redactant-se per la Xarxa de Sanejament en Alta i Baixa de les Urbanitzacions de Can Santeugini, Costablanca, Can Nicolau i Can Oliveró.

  • Regidoria d’Obres i Patrimoni Urbà i Cultural