Parlem de Cultura

Parlem de Cultura

Parlem de Cultura

IMG_2230

La cultura ha estat sempre un tret identificatiu d’AxC. Des que vam arribar a l’Ajuntament vam protagonitzar-ne un ressorgiment en tots els seus àmbits, revitalitzant les festes populars, creant-ne de noves, com la rua del Carnestoltes (1992), o enriquint les existents, com la cavalcada de Reis.

I hem treballat de valent perquè la cultura torni a tenir el protagonisme que es mereix…

Hem renovat l’acte del carnestoltes amb la participació d’entitats culturals i urbanitzacions. Hem col.locat totems informatius a la plaça de l’església i davant del CAP.

Estem molt a prop de veure Els Costals amb un nou pont de llums, el canvi en el sistema de so i l’ampliació de material tècnic.

Hem ampliat l’oferta i diversitat a la sala d’exposicions donant cobertura a artistes locals, potenciant l’artesania, amb jocs i tallers, fomentant el coneixement de les nostres arrels (L’ARADA…), així com la descoberta de petites obres exposades al Museu de la Pagesia i l’Espai de la Plaça.

IMG_2272

Hem fomentat la descoberta del patrimoni cultural a través del JEP (jornades europees del patrimoni), amb visites a l’ermita de Sant Joan de Benviure, Can Margarit, i de Can Pedrerol.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Feina Feta

  • Hem seguit impulsant la cultura a Castellbisbal, potenciant el Centre Cultural els Costals i totes les festes populars.
  • Hem invertit 18.700 euros en la millora de l’auditori (sistema de llums, capsa escènica…).
  • Hem posat en marxa el portal web d’Els Costals, on es pot trobar tota la informació sobre possibilitats d’ús, opcions de lloguer i característiques tècniques dels quatre espais principals del centre cultural: l’auditori, la sala d’exposicions, l’espai foyer i la biblioteca.
  • Mitjançant elscostals.cat també es pot consultar la programació i les exposicions vigents al centre cultural, a més de comprar les entrades de la temporada.
  • Hem començat les tasques per inventariar i documentar tot el material de l’espai d’Els Costals que actualment s’utilitza com a magatzem del museu.
  • Hem finalitzat la primera fase de les obres de rehabilitació de Can Pedrerol.
  • Hem incorporat comissions de treball amb les entitats culturals, esportives i de joves, pel disseny de la rua de reis, la festa major de Sant Vinceç, o la Festa Major d’Estiu, donant veu al poble a l’hora de dissenyar les nostre festes.

01_2019_fm_cartell  IMG_2284