Les Jornades per la Igualtat

Les Jornades per la Igualtat

Les Jornades per la Igualtat

8 de març 2016

 

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones, durant aquest mes de març s’han celebrat les Jornades per la Igualtat. 

Han estat més de deu dies d’activitats diverses que ens han convidat a jugar, caminar, aprendre, reflexionar i a gaudir de manera conjunta, homes i dones. I és que aquest any, per primer cop, tots els actes han estat oberts a tothom.

Tal com va senyalar Susanna Solé i Sabaté, 2a tinent d’alcalde i Regidora d’Esports i de Serveis a la Ciutadania, les jornades han tingut un caire reivindicatiu, de reconeixement i commemoratiu,  ja que són dies per a la reflexió, més enllà d’una celebració.

Tal com recordava en el manifest llegit en l’acte de cloenda, en ple segle XXI hi ha països on encara no es reconeix el dret a vot de les dones. Fins i tot a casa nostra darrerament hem viscut airades reaccions masclistes davant de lideratges femenins i feministes. S’han fet atacs personals inadmissibles que cal condemnar de forma col·lectiva, i des de tots els altaveus.

Susana va subratllar que les dones han tingut i tenen un paper rellevant en els moviments socials i cívics. Des de posicions de lideratge o des de les bases, les dones, com a subjectes actives, han d’apropiar-se de la realitat i transformar-la.

Des de l’equip de govern han celebrat que la participació va ser molt elevada, en tots els actes.