L’Ajuntament aprova el pressupost del 2020, que puja a més de 21,5 milions d’euros

L’Ajuntament aprova el pressupost del 2020, que puja a més de 21,5 milions d’euros

L’Ajuntament aprova el pressupost del 2020, que puja a més de 21,5 milions d’euros

IMG_9566

L’any vinent Castellbisbal comptarà amb un pressupost de 21.618.357 euros, una xifra que permetrà consolidar les millores incorporades els darrers anys i posar en marxa noves actuacions per oferir a la ciutadania més i millors serveis

 El Ple municipal ha aprovat el pressupost de l’Ajuntament per al 2020, que serà d’un total de 21.618.357 euros, xifra que suposa un increment del 2,29 % respecte a l’exercici actual. Tot i que es tracta d’una proposta continuista, l’alcalde, Joan Playà, assegura que “a l’hora de dissenyar el nou pressupost s’ha previst una gestió molt acurada dels diners, reajustant i reassignant moltes partides econòmiques, de manera que sense incrementar impostos o taxes municipals, es poden dedicar més recursos a millorar molts serveis i fins i tot posar-ne en marxa de nous”.

 Aquest esforç, segons Playà, “s’evidencia mantenint un increment en àrees prioritàries per a l’equip de govern, com ho són Serveis a les Persones, Joventut, Ocupació o Sanitat, entre d’altres”. En aquest sentit, del pressupost municipal per a l’any vinent cal remarcar l’augment de les partides destinades als ajuts per cobrir necessitats bàsiques i socials que puja fins als 562.000 euros i on destaca l’increment del pressupost destinat al Servei d’Atenció Domiciliària, que passa dels 175.000 als 300.000 euros. També augmenten els diners destinats a fomentar l’ocupació (dels 87.000 als 114.000 euros) i a la protecció de la salut, àrea que a partir d’ara assumirà la gestió del control de plagues, motiu pel qual comptarà l’any vinent amb un total de 93.384 euros enlloc dels 75.560 euros actuals.

Del pressupost per al 2020 també és remarcable que baixen considerablement els diners de les partides destinades al subministrament elèctric dels diferents equipaments municipals gràcies a l’estalvi que ha suposat la instal·lació, els darrers anys, de plaques solars fotovoltaiques. A més, desapareix la partida destinada a l’amortització de préstecs, que aquest 2019 era de 64.506 euros, perquè s’ha aconseguit eliminar el deute municipal, de manera que actualment l’Ajuntament no manté cap préstec amb entitats financeres.

 Més de 130.000 euros per a inversions

La previsió inicial per a inversions l’any vinent és de 137.500 euros, xifra que es preveu ampliar amb la presentació del Programa d’Inversions 2020 el mes d’abril, un cop tancat l’exercici 2019 i coneguts els possibles superàvits.

Segons destaca l’alcalde, Joan Playà, “la proposta d’inversions per al 2020 recollirà, en primer lloc, totes les actuacions incorporades l’any 2019 que no s’han pogut executar o iniciar durant aquest exercici, a les quals caldrà afegir aquelles propostes que puguin plantejar els diferents grups polítics i que es considerin necessàries o prioritàries per al nostre municipi”.

Participació de tots els grups municipals

L’equip de govern de l’Ajuntament ha ofert a tots els grups polítics municipals la possibilitat de participar en l’elaboració del pressupost del 2020, de manera que han pogut presentar propostes i fer suggeriments, que en alguns casos s’han recollit en els pressupostos. “Aquest és el cas del reforç de la línia L2 del bus urbà proposada pel grup del PSC i que es posarà en marxa a partir del gener per facilitar el trasllat del jovent de Can Santeugini i Costablanca als instituts del poble”, assenyala Playà.

 El pressupost de l’Ajuntament per al 2020 s’ha aprovat amb els vots a favor de Junts per Catalunya i Alternativa, i l’abstenció de la CUP, Ciutadans, ERC i el PSC.