Inaugurat l’enllaç entre l’A2 i l’AP7

Inaugurat l’enllaç entre l’A2 i l’AP7

Inaugurat l’enllaç entre l’A2 i l’AP7

La connexió de les dues vies, llargament reivindicada, suposa una important millora en el trànsit comarcal i resol problemes de mobilitat interna en carreteres locals.

Dimecres, 1 de setembre, es va inaugurar oficialment l’enllaç entre l’autovia A2 i l’autopista AP7, dos dels eixos viaris més importants i transitats de Catalunya. A l’acte, que va estar presidit per la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, hi va assistir la regidora Melani Solís en representació de l’Ajuntament de Castellbisbal, on aquests dies fa les funcions d’alcaldessa accidental.

La connexió entre l’A2 i l’AP7 suposarà una important millora en el trànsit comarcal, resolent problemes de mobilitat interna en carreteres locals com la C-1413 i la B-225, per on a diari circulen uns 200.000 vehicles. De fet, es calcula que a partir de dimecres el nou viaducte serà utilitzat per 40.000 vehicles cada dia, que podran circular més còmodament i estalviar-se uns 12 quilòmetres per carreteres comarcals saturades.

Llarga reivindicació

L’enllaç entre l’autovia A2 i l’autopista AP7 ha estat llargament reivindicat per Castellbisbal i la resta de municipis del voltant. Tant és així que una desena d’ajuntaments del Vallès Occidental i del Baix Llobregat van crear a Castellbisbal, al març de 2017, un front comú per exigir la finalització de les obres, iniciades al 2007 i que al llarg d’aquest temps han patit incomptables alentiments i paralitzacions com a fruit de les retallades en inversió pública del Govern central davant la crisi econòmica.

Aquell mateix any, el 2017, l’Ajuntament de Castellbisbal també va impulsar una campanya d’adhesió al manifest Connexió Ara! per exigir la finalització de les obres. Prop d’un miler d’empreses, institucions, entitats del sector econòmic i persones a títol individual es van adherir a la iniciativa.

Declaracions de l’Alcalde, Joan Playà, als informatius de TV3

 

IMG_E5956