Comencem el curs!

Comencem el curs!

Comencem el curs!

Arriba setembre i, com cada any, comença el nou curs escolar, el gimnàs, idiomes, música, etc.

Des del govern municipal d’Alternativa i Junts, hem fet els deures i estem preparats pels reptes que ens presenta aquesst curs, marcat pel Covid-19.

De cara a l’inici del curs escolar cada centre ha elaborat un pla de contingència, seguint les mesures establertes pel Departament de la Generalitat i amb el suport del comitè tècnic COVID de l’Ajuntament. Per exemple totes les escoles obren les seves portes 10 minuts abans i tanquen 10 minuts desprès de l’horari d’entrada habitual.

En l’àmbit de salut a les escoles, estem treballant per a la prevenció i sensibilització amb tot un seguit d’accions, com per exemple:

 • Hem fet visites presencials als centres educatius per escoltar les inquietuds de cara a l’inici de curs. Hem estat i ens mantenim pendents de les necessitats expressades per les direccions de les escoles, i així les hem traslladat a la direcció de Serveis Territorials de la Generalitat.
 • Hem posat senyals a tots els centres educatius per esponjar l’accés i facilitar el seguiment de les mesures de seguretat. També hem lliurat un kit de material a cada centre amb tòtems i gel hidroalcohòlic.
 • Hem modificat el contracte de neteja per garantir la presència d’una persona en tot l’horari escolar a cada centre, per mantenir les condicions i la desinfecció de forma constant.
 • Hem contractat formació especifica en l’àmbit sanitari per a tot el personal abans de l’inici de curs i, un cop iniciat, per a tot a l’alumnat, al qual se li ha lliurat una mascareta.
 • Durant l’estiu, les regidories d’Ensenyament i Sanitat conjuntament, hem treballat amb el Departament de la Generalitat per la incorporació d’una infermera escolar en els centres municipals. Serem el primer municipi que tindrem aquest servei a l’escola pública. Durant el primer trimestre es realitzarà una prova pilot finançada per l’Ajuntament. Estem convençuts que els bons resultats faran evident la necessitat d’aquest suport.
 • Hem col·laborat amb les obres a les aules de l’Institut per poder tenir més capacitat.

5f1cc41b-be1a-4d49-9f55-fa8526903e90

Si parlem d’esports, totes les entitats reprenen l’activitat i els entrenaments aquest mes de setembre. La Regidoria d’Esports fa setmanes que treballa per posar a punt les instal·lacions de l’Illa Esportiva, i garantir així que les entitats poden començar la temporada 2020-21 amb total seguretat.

Per fer-ho possible, hem dut a terme una sèrie d’accions com per exemple:

 • Neteja i desinfecció a fons de tots els espais de l’Illa, fins i tot del camp de futbol on s’ha fet una actuació específica. També s’han habilitat dispensadors de gel hidroalcohòlic, a diversos punts de les instal·lacions. S’ha creat un protocol d’ús dels espais i de les activitats que s’hi realitzen, presentat el 24 d’agost a les entitats esportives del municipi.
 • Una quinzena de clubs van participar en la reunió convocada per la Regidoria d’Esports, on es van exposar les mesures bàsiques d’organització i protecció que s’han d’aplicar, com entrenaments sense públic o no fer ús dels vestidors. Es limita l’aforament dels espais i s’han reorganitzat els horaris de les activitats, per garantir que es puguin fer les entrades i sortides de manera esglaonada, evitant al màxim els encreuaments de persones de grups diferents.
 • Segons el protocol, les entitats hauran d’establir grups estables d’esportistes, que han de facilitar al club la corresponent declaració de responsabilitat, on es garanteixi que no s’han patit símptomes de la Covid-19. A més, han de portar el control de la traçabilitat per tal de conèixer, si es produeix un possible positiu, amb qui han estat en contacte les persones de cada grup estable.
 • Sentit comú i coresponsabilitat: Volem reiniciar la pràctica esportiva al municipi i reprendre les activitats habituals de les entitats, però ho hem de fer amb sentit comú i garantint la seguretat de tothom demanant als clubs i als esportistes molta cura i responsabilitat per evitar fer passos enrere.

En l’àmbit més general també prenem mesures com:

 • 11S en format reduït: amb control d’accés i aforament limitat. L’acte institucional de la Diada de l’11 de setembre es va fer al pati de l’Ajuntament  i les entitats van fer l’ofrena floral de forma esglaonada, seguint les indicacions rebudes des d’Alcaldia. Enguany no es va oferir l’esmorzar de benvinguda.
 • Des del dia 14/09 les parades del Mercat de dilluns ocupen també La Bassa, deixant d’ocupar l’interior de la plaça Folch i Torras. L’obligació d’haver de mantenir una distància de seguretat entre les parades, comporta que la seva ubicació no pugui ser la mateixa que abans.

El Govern d’Alternativa i Junts som sensibles a la situació que estem vivint tots, tant entorns familiars com tot el teixit comercial i empresarial del municipi. Treballarem per la congelació de tots els Impostos i les Taxes municipals per l’any 2021. Aquest fet tindrà conseqüències directes en el Pressupost Municipal 2021, sense cap increment en els seus ingressos però en canvi haurà de fer front a noves despeses que son del tot necessàries (especialment en àmbits com els Serveis socials i Promoció econòmica), degudes al COVID. Això comportarà la necessitat de redistribuir algunes despeses amb noves prioritats.

RSTP8119