Batxillerat artístic a l’IES de Castellbisbal

Batxillerat artístic a l’IES de Castellbisbal

Batxillerat artístic a l’IES de Castellbisbal

Al ple de l’Ajuntament del passat 28 de febrer, l’equip de govern d’Alternativa i Junts, amb l’adhesió del PSC,  vam presentar una moció per reclamar a la Generalitat el batxillerat artístic a l’Institut Castellbisbal i la sol·licitud d’iniciar una millora en la Formació Professional que s’ofereix al nostre poble.

La moció, aprovada i recolzada per tots els grups, excepte per ERC, que es va abstenir, neix d’una detecció i prospecció de la comunitat educativa, especialment de les direccions de secundària de Castellbisbal, on es detecta que prop d’una quinzena d’alumnat, anualment,  resta exclòs d’accedir a la formació artística per manca de places al territori i que amb una reorganització dels recursos existents i una inversió mínima (un docent més) es pot oferir aquesta modalitat al nostre municipi.

Després d’aquests fets, ERC a Castellbisbal ha publicat una sèrie de discursos a favor de l’ensenyament, arribant a dir que “tot nen podrà estudiar el que vulgui”; o d’altres temes com els cartells de l’AMI, obra pública, etc.

Per tothom es sabut que la conselleria d’Ensenyament de la Generalitat està en mans d’ERC, i ja és habitual que els regidors d’ERC a Castellbisbal prioritzin el posicionament de partit sempre per davant de la ciutadania de tot arreu, i en aquest cas per davant d’una millora educativa pels joves de Castellbisbal.

Els discursos polítics sempre són presoners dels fets i, per intentar sortir d’aquesta presó, ERC fa cortines de fum o directament menteix per intentar tapar-ho i distreure al personal. Una altre cosa és que ho aconsegueixin. Quan els discursos difereixen dels fets, senzillament són mentides. Amb quina cara miraran els dos regidors d’ERC als alumnes que volen fer el batxillerat artístic i no poden fer-lo a l’IES de Castellbisbal?.

La realitat sempre és molt tossuda. Actualment a quart d’ESO a Castellbisbal hi ha prop d’una quinzena  d’alumnes que manifesten interès pel batxillerat artístic, en una tendència clarament a l’alça els darrers anys.

Dels quatre subjectes que intervenen en l’ensenyament, alumnat, professorat, personal no docent i administració pública; és evident que en aquest tema l’administració competent no està a l’alçada i els polítics d’ERC tampoc.

Per al proper curs es plantegen diversitat de novetats, que si bé algunes creiem que cal celebrar; com la gratuïtat als dos anys a les escoles bressols i la incorporació d’un nou cicle formatiu de grau mitja d’activitats comercials, no és menys cert que totes les decisions que darrerament es prenen al departament d’Educació, no compten amb principis i premisses bàsiques educatives: el consens amb la comunitat i els agents directa o indirectament implicats.

A Alternativa no podem acceptar una retallada de possibilitats de desenvolupament i del talent, tant pel jovent d’avui, com per les generacions futures.

L’ensenyament desitjat és el que en una oferta màxima de coneixements, sense limitacions polítiques, administratives ni intel·lectuals; s’estructura en un sistema on l’alumne pot desenvolupar tot el seu talent i, amb l’aprenentatge, potenciar al màxim el desenvolupament de les seves capacitats i aptituds.

Per Alternativa l’ensenyament és un dels pilars bàsics de la nostra societat. Ens hi juguem el futur dels joves, de Castellbisbal i de tota la societat. L’oferta d’ensenyament creiem que ha de ser màxima. Aquest és un dels nostres objectius fonamentals per Castellbisbal i per això seguirem treballant.

IMG_2073