Any d’aniversaris

Any d’aniversaris

Any d’aniversaris

Aniversaris

 

Potafocs, Amics de Sant Antoni, Carnestoltes i Alternativa, celebren aniversari aquest 2016.

Aquest 2016 és una any de celebracions. Els Potafocs compleixen 10 anys i el Carnestoltes i els Amics de Sant Antoni Abat en fan 25, els mateixos que l’equip de casa, Alternativa per Castellbisbal.

La Festa Major de Sant Vicenç ha servit per donar inici a aquestes celebracions amb el bateig de la Mulassa, en el marc de la Primera Trobada de Bestiari Festiu i Popular que va ser organitzada pels Amics de Sant Antoni Abat i la Colla Gegantera.

Aquest nou element del patrimoni cultural de Castellbisbal passejarà a partir d’ara al costat dels Gegants i els Capsigranys. A més, compta amb la seva pròpia cançó, composada pel músic pota-roig Oriol Pidelaserra, i el seu ball, coreografiat per Robert Quirantes.

Els Potafocs, per la seva banda, van començar a celebrar el seu 10è aniversari amb una calçotada popular i van cremar, durant el correfoc infantil, les 149 carretilles amb els noms de els noms de tots els veïns i veïnes que, per un euro, van participar en la campanya d’apadrinament que van fer pel Nadal.

Per Carnestoltes teníem un altre número rodó, l’arribada del 25è Rei Carnestoltes , una festa popular que també es va recuperar durant el govern d’Alternativa, l’any 1992. L’any de les olimpíades, però també, el de la 1ª Trobada Gegantera de Castellbisbal i el de la recuperació del Quinto de Nadal.

L’arribada d’Alternativa al govern municipal va suposar un empenta sense precedents a l’àmbit de la cultura al nostre municipi.