Alternativa per Castellbisbal enceta en minoria un nou mandat al capdavant de l’Ajuntament.

Alternativa per Castellbisbal enceta en minoria un nou mandat al capdavant de l’Ajuntament.

Alternativa per Castellbisbal enceta en minoria un nou mandat al capdavant de l’Ajuntament.

27_ple_constitucio_ajuntament__aleixmateu_1024

El passat 15 de juny, Joan Playà, cap de llista d’Alternativa, va ser proclamat alcalde en el Ple municipal de constitució de l’Ajuntament.

Playà va obtenir 7 vots (la majoria absoluta és de 9) i per això va ser nomenat alcalde per ser el cap de la llista més votada a les eleccions municipals.

En el seu discurs, Playà va explicar que AC formaria govern en solitari perquè malgrat haver intentat establir pactes amb d’altres formacions polítiques no va ser possible concretar-ne cap. I en aquest sentit, l’alcalde va explicar que els acords hauran de ser una constant en aquest nou mandat, que serà “un camí que haurà d’estar fet de consens” la qual cosa “potser ens farà més lents, però les decisions seran més legitimades perquè tothom haurà de formar-ne part”.

Els regidors del nou consistori

 • Alternativa per Castellbisbal(6 regidors/es): Joan Playà, Susanna Solé, Melania Solís, Joaquim Sardà, Ana Obradors i M. Glòria Martínez.
 • PSC (5 regidors/es): María Dolores Conde, Ismael Ot, Ana Belén Gallego, Alberto Matallanas i Consol Benayas.
 • ERC (2 regidors/es): Toni Pons i Maria Isabel Méndez
 • Ciutadans (2 regidors): José Antonio Douton i Javier Molina
 • CUP(1 regidora): Olga Mateo
 • Junts per Catalunya(1 regidora): Gemma Margarit

Regidores i regidors de l’equip de govern

 

L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà (AC), va signar el passat dimecres, 26 de juny, el decret pel qual s’aprova la composició del nou cartipàs municipal per al mandat 2019-2023. Al document s’estableixen les delegacions als regidors que conformen el nou equip de govern, amb el nomenament dels tinents d’alcalde i els membres de la Junta de Govern.

Segons recull el decret del nou cartipàs municipal, l’equip de govern estarà format per les sis regidores i regidors d’Alternativa i la regidora de Junts per Castellbisbal, Gemma Margarit.

Distribució de regidories

Pel que fa la distribució de les àrees de govern, l’alcalde, Joan Playà, es farà càrrec de Serveis Econòmics, Gestió de govern i Comunicació i Transparència. La resta d’àrees ha quedat definida de la següent manera:

 • Susanna Solé (AC): 1a tinent d’alcalde i regidora d’Esports i Cultura
 • Melani Solís (AC): 2a tinent d’alcalde i regidora de Serveis a les persones (Joventut, Igualtat, Gent Gran i Benestar Social). També és la regidora delegada d’Educació, Participació Ciutadana i Cooperació i Desenvolupament, àrees que a partir de l’1 de setembre passaran a ser competència de la regidora Anna Obradors.
 • Joaquim Sardà (AC): 3r tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni Urbà, Mobilitat i Serveis Generals.
 • Glòria Martínez Fernández (AC): 4a tinent d’alcalde i regidora de Serveis Centrals, Seguretat Ciutadana i Medi Ambient i Sostenibilitat.
 • Anna Obradors (AC): regidora d’Educació, Participació Ciutadana i Cooperació i Desenvolupament.
 • Gemma Margarit (JxC): 5a tinent d’alcalde i regidora de Sanitat, Salut Pública i Consum i de Promoció Econòmica.

Properament, durant el mes de juliol, es celebrarà un Ple municipal extraordinari per aprovar la resta del cartipàs municipal, així com el règim de dedicació dels càrrecs electes i les retribucions dels representants del consistori, informació que es podrà consultar al Portal de Transparència.