11 de Setembre. Diada Nacional de Catalunya

11 de Setembre. Diada Nacional de Catalunya

11 de Setembre. Diada Nacional de Catalunya

09_11_2020_intervencio_susanna_sole

Foto: Aleix Mateu Falguera

Castellbisbal  commemora la Diada Nacional de Catalunya, aquest any  amb un acte adaptat  a les mesures de seguretat i prevenció per la Covid-19.

En el discurs en representació de l’Ajuntament, l’alcaldessa accidental, Susanna Solé va voler posar  de relleu el paper del nostre ajuntament, de l’alcalde , regidors i regidores, en la gestió diària i immediata del COVID-19 al nostre municipi . En va destacar la proximitat, rapidesa d’acció i eficàcia que s’ha visualitzat durant els durs mesos de confinament i també en l’estat actual latent de contagis. I va agrair el suport rebut  de tots els grups polítics municipals, davant les decisions que s’han hagut de prendre des del govern , en uns moments difícils, complexos i plens d’incertesa.

El món municipal, va continuar, és el més proper a la realitat i sovint el que l’interpreta més ràpidament i amb més realisme. És l’estructura política més transversal i propera a la ciutadania i per aquest motiu “ens hem de reivindicar i reafirmar-nos per tal que els diners estalviats es quedin per les necessitats municipals“.

Amb aquesta darrera frase feia referència al projecte del govern espanyol per apropiar-se dels estalvis dels ajuntaments, que finalment no ha prosperat.

“Els ajuntaments catalans hem actuat amb responsabilitat econòmica i hem estalviat en els darrers anys per revertir-ho als pobles i ciutats, on encara hi ha moltes necessitats – i més de tipus social i de suport al teixit comercial, econòmic, cultural i turístic – després d’un pandèmia com el COVID-19.”

Segons Solé, “no podem ni volem assumir la mala gestió econòmica dels governs espanyols que han malgastat milions d’euros públics en obres faraòniques innecessàries, en despesa militar sobredimensionada o en dispositius policials amb finalitats polítiques per reprimir els catalans, per posar tres exemples propers. No té cap coherència que qui es gasti els estalvis del món local sigui l’administració que ha augmentat més la despesa, la que més ha malgastat“.

“Volem que el nostre pressupost sigui per estar a prop de les persones i així donar resposta a les vostres preocupacions i prioritats.”

Solé va reivindicar  un món més just, més solidari, més dialogant , més preparat per assumir canvis necessaris (noves formes de fer, també en la política), menys corrupte, menys nuclearitzat, menys armat, i que  fomenti valors com la generositat, l’empatia, el voluntariat, o l’altruïsme. I tot això, sense deixar de banda els anhels de la ciutadania: llibertat d’expressió, habitatge digne, o serveis sanitaris i socials de qualitat que arribin a tothom.

“Cal que siguem aquesta flama que alimenta el país des de les arrels, que renova l’energia i li dona força.”

Solé va concloure les seves paraules amb un sincer reconeixement i un agraïment als col·lectius essencials, als equips sanitaris, als nostres docents que no dubten en reinventar-se així com els treballadors i voluntaris que durant tota la pandèmia estan donant el millor de si mateixos. I també a la ciutadania de Castellbisbal pel seu comportament i compromís.

Finalment, també va voler agrair la feina  a tots els artistes i agents de la cultura que  lluiten sense treva per reeixir d’aquesta crisi.  “Cuidem-la, perquè sense cultura no som res i el món seria un lloc molt pitjor”.

Acte institucional de commemoració de l’11 de Setembre. Recull d’imatges

IMG_4825 IMG_4835